Ergonomické plánování kuchyně

Ergonomické plánování

Při plánování nové kuchyně bychom měli uvažovat i uložení věcí, vzhledem k naší výšce a četnosti užívání předmětů. Využijte při plánování nové kuchyně schéma, které Vám pomůže s uspořádáním a využitím maxima prostoru ve Vaší kuchyni na míru. Využijte prostor efektivně.

Ergonomické zóny v kuchyni: ergonomiejpg.jpg

casto-pouzivanejpg.jpg často používané mene-pouzivanejpg.jpg méně používané zridka-pouzivanejpg.jpg zřídka používané


Doporučujeme poličky za dvířky ve spodních skříňkách nahradit výsuvy. Vámi uložené předměty v policích musíte hledat protože, nikdy nemáte přesný přehled o obsahu. Zásuvky a výsuvy Vám poskytnou přehled a pohodlný přístup.
Výšku pracovní plochy ve Vaší kuchyni přizpůsobte výšce Vašeho těla a nikdy opačně.

Při navrhování nové kuchyně dodržujte následující základní pravidlo:
Při pokrčených rukách musí být prostor mezi lokty a pracovní plochou 10 - 15 cm. Dodržte aby zóna přípravy, která je hlavní pracovní plochou v kuchyni, byla dostatečně prostorná. Místo mezi dřezem a sporákem by mělo být nejen dostatečně velké ale i řádně osvětleno. Doporučuje se minimální šířka 90 cm.
Nejzákladnější design kuchyně by měl zahrnovat trojůhelník mezi sporákem, ledničkou a dřezem. Cílem je udržovat vzdálenost mezi nimi malou, aby však zbylo dostatek volného prostoru na zpracování jídel, odkládání hrnců, a věcí spojených s přípravou dalšího skvělého jídla.
Mějte na paměti rozmístění trubek a zásuvek, které budete k zapojení spotřebičů potřebovat. Pokud se ukáže nezbytné přidat další elektrické zásuvky nebo přemístit odpad, rádi vám pomůžeme.
Doporučujeme promyslet jakým způsobem budete v nové kuchyni chtít řešit odpadkový koš, možnosti jsou například koš umístěný ve spodní skřňce v tzv. třídících boxech. Volně stojící koš narušuje celkový design kuchyně. Dalším důležitým bodem při plánování kuchyně jsou úchytky na dvířkách. Při jejich výběru dbejte také na jejich funkčnost a nejen design. Inteligentní závírání šuplíku oceníte při rychlém vaření. Šuplík zasunete bez hluku.


Více informací na stránkách Blum.
Jak naplánovat kuchyň ?

Při plánování kuchyně doporučujeme maximálně využít prostor pro ni určený. Samozřejmostí je originální design. Při výběru kuchyně máte na výběr v zásadě ze dvou variant :

  • samostatná kuchyně - klasické rozložení linky, později doobjednání digestoře, dodělání poliček, myčka...při postupném zařizování kuchyně můžete přijít o výhody např. s využitím prostoru, rozmístění kterému, by jste se vyhnuli při naplánování celé kuchyně najednou.
  • kuchyně postavená v celku - toto pojetí nabízí hned několik možností - vlastní vkus, navrženo pro všechny uživatele

Nevybrali jste si ani jednu s těchto variant. Navrhněte si vlastní kuchyň dle Vašich požadavků. Výroba kuchyní Vám bude spolehlivým partnerem při realizaci Vašeho snu. S námi si měníte sny ve skutečnost.

 




 

 

 


Pronájem auta v Praze i Brně Půjčovna dodávek v Praze . Tiskárny Xerox na jednom místě

Akční nabídka

-1
Kuchyně Pistácie lesk
Od 15.000,- běžný metr

Kontakt

Výroba Nábytku:
Rychnov u Jablonce nad Nisou
Rychnov 387
468 02

Vedoucí výroby:
p.Libor Medek
tel.: +420 605 171 503

Jednatel společnosti:
p.Miroslav Šilhán
tel.: +420 731 181 564

email: info@vyroba-kuchyni.cz

partneři

Skříně Šilhán

Truhlářství Šilhán